Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Muzički ugođaj uz Sarajevsko: Koncert Tijane Dapčević u Pivnici HS

Nemojte propustiti

Poznata pop pjevačica Tijana Dapčević nastupit će 16. oktobra u Pivnici HS na sarajevskom Bistriku.

Posjetitelji Pivnice HS koji dođu na koncert, moći će uživati u njenim najvećim hitovima, ali i u jednom od najboljih sarajevskih proizvoda, koji ima tradiciju dugu 150 godina – Sarajevskom.

Ova popularna makedonska pjevačica je još kao djevojčica pokazala talent za muziku. Sa pet godina je upisala nižu muzičku školu, a u sedmoj je počela da svira violončelo. Tokom školovanja, učestvovala je na nekoliko republičkih i saveznih takmičenja bivše Jugoslavije i osvojila značajne nagrade. Svirala je u Makedonskoj filharmoniji, a također i u jednom od najpopularnijih orkestara u Leipzigu. Diplomirala je 1999. na Muzičkoj akademiji u Skoplju, odsjek violončelo. Tokom godina, bila je bila učesnik mnogobrojnih festivala, kao što su: Evrovizija (Danska, ’14.), Sunčane skale (1. mesto, ’02.) , Pjesma mediterana (1. mesto, ’05.), Radijski festival (1. mesto ’06.) itd. Bila je voditelj na radiju, televiziji, i glumila u pozorištu.

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti u Pivnici HS po cijeni od 10 KM. Informacije i rezervacije na brojevima telefona 033 239 740 i 061 488 019.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo