Subota, 24 rujna, 2022

Muzur poručio Izetbegoviću da mu je “žena iskliznula iz ruku”, dobio je žestok odgovor: ‘Ovo je skandalozno i nezabilježeno…’

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, sinoć je putem Facebooka poručio predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, da mu je “žena iskliznula iz ruku”.

Muzur je taj komentar uputio na Izetbegovićevu izjavu o tome kako je Vladi i Kriznom štabu KS korona iskliznula iz ruku.

Takav Muzurov komentar naišao je na osude dijela javnosti, a danas je načelnik Općine Iližda dobio žestok odgovor na svoju opasku. Naime, njemu se danas obratila zastupnica SDA u Skupštini KS. Jasmina Biščević-Tokić.

Biščević-Tokić je poručila da ovakav istup Muzura najbolje govori kakav je njegov politički kapacitet.

– Skandalozni istup načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura mnogo govori o njegovim političkim kapacitetima, ali je mnogo glasnija i znakovitija tišina iz njegove stranke Narod i pravda i izostanak reakcije na uvrede koje Muzur iznosi u javnom prostoru, saopćila je zastupnica SDA u Slupštini Kantona Sarajevo, Jasmina Biščević-Tokić.

Ona se pita da li Muzurov istup govori o tome kako žene moraju biti pod kontrolom muškaraca.

– Iznenađuje šutnja iz NiP-a na ovakve prizemne uvrede njihovog istaknutog člana, a naročito žena iz te stranke koje šutnjom pristaju na Muzurov koncept prema kojem trebaju biti u rukama muškaraca i ne smiju „iskliznuti“ iz njih. Kampanja koja se pokušava voditi u Kantonu Sarajevo, a kojoj se Muzur priključio vrijeđajući žene i njihovu ulogu u društvu, nezabilježena je zloupotreba epidemiološke situacije u političke svrhe, navodi Biščević-Tokić.

Ovdje je jedino tebi tvoja žena iskliznula iz ruku!
U ovim trenucima nažalost to plaćamo životima. Spašavajte ljudske živote, riješite probleme u kući i ne prizivaj više rat!

Posted by Nermin Muzur on Saturday, 3 April 2021

Zaključila je da ovakvo politiziranje i korištenje teške epidemiološke situacije za političke poene, nije zabilježeno nigdje u svijetu.

– Ovakvi pokušaji politiziranja pandemije koronavirusa nisu zabilježeni nigdje u svijetu i svjedočimo im samo u Kantonu Sarajevo, gdje određene političke grupacije na taj način pokušavaju prikriti svoju odgovornost za aktuelnu epidemiološku situaciju i prikupiti poene na račun zdravlja i života građana ovog kantona, ali i ostalih teških pacijenata koji se liječe u KCUS-u. I kao zastupnica i kao zdravstveni radnik im poručujem da odustanu od takvih pokušaja jer će posljedice takvog djelovanja, pored pacijenata, trpjeti i oni sami, s obzirom da im građani neće oprostiti politiziranje i ugrožavanje njihovih života, navela je Jasmina Biščević-Tokić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo