Srijeda, 18 svibnja, 2022

MVPBiH formiralo Krizni štab: Bh. državljani u Ukrajini nisu izloženi direktnoj opasnosti!?

Nemojte propustiti

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je proteklih dana formiralo Krizni štab koji prati situaciju te poduzima aktivnosti u vezi sa asistencijom bh. državljanima koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Krizni štab je u stalnoj komunikaciji sa misijom BiH pri OSCE, imajući u vidu da se jedan dio bh. državljana nalazi u misiji te organizacije u Ukrajini. Prema sadašnjim informacijama, niko od njih za sada nije direktno ugrožen. Također, MVP je u komunikaciji i sa rukovodstvom OSCE-a.

Ambasadi BiH u Mađarskoj koja nerezidentno pokriva Ukrajinu će biti pridodate i ambasade u Moskvi i Varšavi, a kako bi se i drugim bh. državljanima, koji se eventualno nalaze na teritoriji Ukrajine ukoliko iskažu potrebu, mogla pružiti pomoć.

Svi koji trebaju asistenciju i pomoć mogu se obratiti Ambasadi Bosne i Hercegovine u Mađarskoj na sljedeće tefone: + (361) 212 01 06, + (361) 212 01 07, + (361) 212 01 09 ili na mail embassybih@ambasadabih.hu.

Također, MVP BiH je otvorio i 24-satnu liniju: 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijaviti informacije o bh. državljanima koji se nalaze u kriznoj zoni ili na mail adresu: emergency@mvp.gov.ba.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Grlić Radman će na sastanku zemalja članica NATO-a govoriti o krizi u BiH: Evo šta će posebno istaknuti

- Jedino institucionalno funkcionalna Bosna i Hercegovina koja počiva na tim temeljima ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i ostalih građana...

Možda vas zanima i ovo