Subota, 27 studenoga, 2021

Na Јahorini pada snijeg, skijališta spremna

Nemojte propustiti

Jahorina (Foto: Arhiv)
Jahorina (Foto: Arhiv)

Na Јahorini je počeo da pada novi snijeg čija visina trenutno iznosi oko pet centimetara, a skijališta su potpuno spremna i biće stavljena u funkciju čim visina snježnog pokrivača bude odgovarajuća, rekao je rukovodilac Ski-centra Јahorina, Marko Šolaja.

“Osim današnjih padavina, trebaće nam još 15-ak centimetara snijega, pa da pokrenemo skijalište”, istakao je Šolaja.

Prema njegovim riječima, vremenski uslovi i visoka temperatura vazduha, koja iznosi od jedan do tri stepena Celzijusa, i dalje ne dozvoljavaju da bude aktiviran sistem vještačkog osnježavanja koji može biti u funkciji tek
na temperaturi nižoj od minus četiri stepena.

“Minimalna polazna tačka je minus četiri stepena Celzijusa, na kojoj se kristališu čestice vode u vazduhu, stvarajući snježne pahuljice. Ukoliko se stvore uslovi za pokretanje sistema vještačkog osnježavanja, mi ćemo to sigurno pravovremeno i učiniti”, naglasio je Šolaja.

On je izrazio nadu da će vremenske prilike vrlo brzo omogućiti uslove za kombinovanje vještačkog i prirodnog snijega za pripremu jedne od najpopularnijih ski-staza na Јahorini – Skočine.
Šolaja je dodao da Olimpijski centar Јahorina, bez obzira na nepovoljne uslove poslovanja i rada, svakodnevno obavlja planirane aktivnosti.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo