Petak, 21 siječnja, 2022

Na aerodromu u Istanbulu zadržano 180 bh. građana

Nemojte propustiti

Oko 180 bh. putnika zarobljeno je na aerodromu u Istanbulu nakon što je charter let otkazan iz Istanbula za Sarajevo, javili su redakciji “Dnevnog avaza” građani kojima su, kako tvrde, oduzeli pasoše.

Istanbul
Foto: Agencije

Pet turističkih agencija iz BiH Centrotrans, Relax Tours, Solazur, Fibula i Vip organizirale su ovaj aranžman za doček Nove godine u Turskoj, ali su, kako su nam prenijeli građani, i oni nemoćni.

Da nema mjesta za paniku pojasnili su nam iz bh. agnecija, jer se radi o jednostavnoj proceduri, zato što su prije ukrcavanja već čekirali karte. Upravo iz ovog razloga pasoši su zadržani, a gosti će biti zbrinuti na aerodromu, pojasnio nam je Tarik Jašarević, vlasnik “Relax Toursa”, piše Dnevni avaz.

– Nema razloga za paniku. To je procedura. Ljudi nisu na ulici, smješteni su u zgradu aerodroma, a vjerovatno i u hotel. Samo malo strpljenja treba. Ne radi se ni o kakvom problemu. Magla je u Sarajevu i avion nije poletio, ali isto tako i ovdje su ostali Turci koji su se trebali vratiti ovim charterom – pojasnio je Jašarević.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo