Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Na Amazonu prodavači iz 60 zemalja, a nijedan iz BiH

Nemojte propustiti

Američka kompanija za trgovinu putem interneta Amazon otvorila je novu internet stranicu za prodaju ručno rađenih proizvoda pod nazivom Amazon Handmade.

Amazon je ovu stranicu otvorio u nadi da će zadovoljiti sve veću potražnju kupaca za ručno pravljenim proizvodima u cijelom svijetu.

Amazon je još u maju ove godine počeo sa slanjem pozivnica prodavačima za pridruživanje stranici za prodaju ručno rađenih proizvoda, omogućavajući im pristup do 285 miliona pretplatnika portala Amazon.com.

“Svaki dan bilježimo na hiljade pretraga kupaca koji tragaju za ručno rađenim proizvodima”, kazao je Peter Faricy, potpredsjednik Amazona.

Na stranici Amazon Handmade u početnoj fazi oko 5.000 prodavaca iz 50 do 60 zemalja iz cijelog svijeta nudi 80.000 proizvoda.

Trenutno svoje proizvode na stranici nude prodavci iz zemalja kao što su Kina, Švedska, Turska, Albanija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, dok iz Bosne i Hercegovine nema nijedan prodavac.

Od ukupnog iznosa transakcije, kompanija Amazon će uzimati proviziju od 12 posto.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo