Subota, 9 prosinca, 2023

Na avion Croatia Airlinesa ipak nije pucano iz vatrenog oružja?

Preporučeno

O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, koje je izdalo nalog za uviđaj koji je trenutno u toku na pisti sarajevskog aerodroma.

Rezultati preliminarne istrage na avionu Croatia Airlinesa pokazali su da na trupu aviona koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo nema tragova barutnih čestica. Daljnjom istragom će se utvrditi što je uzorkovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona, javlja Jutarnji list.

Upravo se čita:  Bankarka Belma optužena da je podizala novac s kartica klijenata

Na avionu Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu pregledom su utvrđena oštećenja za koja je izražena sumnja da su nastala upotrebom vatrenog oružja.

O ovom slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, koje je izdalo nalog za uviđaj koji je trenutno u toku na pisti sarajevskog aerodroma.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza za naredne dvije sedmice: Stižu obilnije padavine i snijeg

“Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno vazduhiplovstvo BiH.

Upravo se čita:  Šta donose nove promjene? PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isplatu prve penzije će se i dalje dugo čekati

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika, a detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja, kao i sigurnost aviona za dalju zračnu plovidbu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo