Petak, 27 siječnja, 2023

Na bh. graničnim prijelazima otkriveno devet osoba koje su potraživali sudovi i policija

Nemojte propustiti

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška lišili su slobode trojicu državljana Bosne i Hercegovine na osnovu raspisanih potraga na ulasku u BiH.

Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je Policijska uprava Mrkonjić Grad za M.B. (1998.) raspisala potragu zbog krivičnog djela “napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju službene dužnosti”, priopćeno je iz Granične policije BiH (GP BiH). Kontroliran je na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Na istom graničnom prijelazu slobode je lišena i osoba inicijala E.O. (1996.) jer je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela “teška krađa” te je isti predat službenicima Centra sudske policije u Županiji Posavskoj.

Na prijelazu Gradina lišen je slobode A.M. (1998.) nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Granične policije BiH su kazali kako su službenici Jedinice GPBiH Izačić otkrili dvojicu državljana BiH koje su potraživali nadležni organi na ulasku u našu zemlju na prijelazu Izačić.

E.D. (1998.) je lišen slobode jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela “laka tjelesna povreda”. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.

Osoba inicijala D.V. (1985.) zadržana je i predata službenicima Policijske uprave Bihać jer je za istom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave”.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik lišili su slobode Ž.J. (1999.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Brod na ulasku u BiH na prijelazu Brod lišili su slobode S.P. (1977.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela “nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici”. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje lišili su slobode dvojicu državljana BiH na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac. Naime, utvrđeno je da M.S. (1994.) i I.Ć. (1983.) potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navodi se u priopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nenad Nešić opet provocira: Sada je digao tri prsta u programu FTV-a

U jednom trenutku Nešić je ponovo podigao tri prsta, a na upozorenje novinarke ove televizije da to ne radi...

Možda vas zanima i ovo