Petak, 27 siječnja, 2023

Na Bjelašnici jutros sedam stepeni ispod nule, najavljen snijeg u BiH

Nemojte propustiti

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici, minus sedam stepeni.

Danas će u Bosni i na sjeveru Hercegovine biti oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama. U višim područjima sa slab snijegom. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni.

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici, minus sedam stepeni.

Tmurno i hladno vrijeme praćeno povremenim padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate imat će izraženije tegobe. Poželjno je umanjiti aktivnosti, te preduzeti mjere zaštite od niskih temperatura.

Drugi dio dana će u Hercegovini biti malo ugodniji, usljed djelimičnog razvedravanja, ali i ovdje neuobičajeno hladno za ovaj dio godine, stoga je preporučljivo biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.

Sutra će u Hercegovini i jugozapadu Bosne biti pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne prijepodne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u utorak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 12 stepeni.

Oblačno i u srijedu. Od poslijepodnevnih sati u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nenad Nešić opet provocira: Sada je digao tri prsta u programu FTV-a

U jednom trenutku Nešić je ponovo podigao tri prsta, a na upozorenje novinarke ove televizije da to ne radi...

Možda vas zanima i ovo