Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Na brodu koji je prevozio šećer pronađeni MiG-ovi i proturaketni sistemi

Nemojte propustiti

Inspektori u Panami nastavljaju istragu oko tereta na sjevernokorjeskom brodu na kojem je prošle sedmice pronađeno oružje s Kube.

Dva borbena aviona MiG-21, proizvedena 1950-tih u Sovjetskom savezu i dva proturaketna radarska sistema panamski istražitelji su potvrdili da su pronašli na brodu koji je plovio pod sjevernokorejskom zastavom.

Panamski tužilac Javier Caraballo rekao je da se pored aviona osjetio miris benzina što upućuje da su bili korišteni u zadnje vrijeme, javlja agencija Reuters. Prije nego je oružje otkriveno, kubanske vlasti su Panami rekle da se radi o donaciji šećera Sjevernoj Koreji.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brod je, pod krinkom prijevoza velikih količina šećera, prevozio oko 240 tona oružja, dva komada protuzrakoplovnih raketnih kompleksa, devet projektila u dijelovima te motore za MiG 15. Sve je to preuzeto s Kube, podsjeća agencija Reuters.

Panama je pozvala UN-ovo Vijeće sigurnosti da istraži slučaj i oružje pronađeno na brodu zbog sumnje na kršenje embarga od Sjeverne Koreje, prenosi Dnevnik.hr.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo