Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Na dan dolaska pape bit će pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima

Nemojte propustiti

Na dan dolaska poglavara Katoličke crkve pape Franje u Sarajevo u Informativnom centru Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) očekuju povećan broj poziva vezano za režim saobraćaja u Kantonu Sarajevo, a i šire.

– Još nisu donesena rješenja nadležnih ministarstava o režimu saobraćaja, ali očekujemo potpunu obustavu saobraćaja u gradu, kao i zabrane za teretna vozila posebno ona koja prevoze opasne materije – kazala je Feni koordinatorica Informativnog centra BIHAMK-a Bisera Hašimbegović.

Intenzitet saobraćaja na većini graničnih prijelaza bit će pojačan, jer se očekuje dolazak i gostiju iz regije i Evrope.

– Očekujemo posebno frekventan saobraćaj autobusa, naročito onih koji će se kretati magistralnim putem M-17 (Mostar-Sarajevo) i autoputem A – 1 Zenica – Sarajevo – kazala je Hašimbegović.

Broj telefona BIHAMK-a 1282 dostupan je svakodnevno 24 sata svima koji trebaju informaciju o izmjenama u saobraćanju.

Papa Franjo pohodit će Sarajevo 6. juna, a na misnom slavlju koje će toga dana biti upriličeno na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” očekuje se više od 50.000 hodočasnika iz BiH i inozemstva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo