Subota, 4 veljače, 2023

Na Dobrinji zbog novca pretukli mladića, oružana pljačka u Konzumu, u Logavinoj napadnut državljanin Slovenije

Nemojte propustiti

U utorak 16. aprila oko 04.00 sati u službene prostorije Četvrte Policijske uprave (IV PU) pristupio je G.A., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i prijavio da su navedenog dana oko 00.45 sati u ulici Stupska, općina Ilidža, G.I. iz Sarajeva i još dvije nepoznate osobe nad njim izvršile krivično djelo razbojništva.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tom prilikom izvršioci su uz upotrebu fizičke snage od G.A. otuđili određenu sumu novca i mobilni telefon, nanijevši mu povrede, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, pronalasku G.I., identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

RAZBOJNIŠTVO U “KONZUM-u”

U utorak 16. aprila oko 20.00 sati u ulici Hasana Sušića, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

M.V. LIŠEN SLOBODE ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI I NAPADA NA POLICIJSKE SLUŽBENIKE

Policijski službenici I PU u utorak 16. aprila u 10.00 sati, lišili su slobode M.V., rođenog 1976. u Trebinju, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. M.V. je prilikom intervencije fizički napao policijske službenike i oštetio službeno vozilo. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.V. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

T.Z. LIŠEN SLOBODE NA OSNOVU POTRAGE

U utorak 16. aprila u 23.30 sati, na osnovu potrage, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode T.Z., rođenog 1974., nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. T.Z. je navedenog dana u 23.50 sati predat na nadležnost policijskim službenicima MUP-a Kantona Livno.

M.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici III PU u utorak 16. aprila u 16.40 sati, lišili su slobode M.E., rođenog 1980. u Foči, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti M.E.

U ULICI LOGAVINA NAPADNUT SLOVENAC

U utorak 16. aprila u 23.40 sati, u službene prostorije I PU, u pratnji predstavnika ambasade Republike Slovenije, pristupio je K.B., državljanin R. Slovenije, privremeno nastanjen u Sarajevu i prijavio da ga je navedenog dana oko 21.10 sati u ulici Logavina, općina Stari Grad Sarajevo, fizički napala i povrijedila nepoznata osoba. Tom prilikom K.B. je zadobio lakše tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA U ULICI ZMAJA OD BOSNE

U utorak 16. aprila oko 08.35 sati, na kolovozu ulice Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “renault clio”, reg. oznake A61-O-690, kojim je upravljao B.Š., rođen 1949., nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke “peugeot 307”, reg. oznake J27-K-578, kojim je upravljao K.K., rođen 1954., nastanjen u Hadžićima. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnica iz vozila “renault”, B.Z., rođena 1934.godine, nastanjena u Sarajevu, a ljekarska pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, gdje je zadržana na daljem liječenju. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP- Kantona Sarajevo.

KS: 39 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 39 saobraćajnih nezgoda, od toga 35 sa materijalnom štetom i četiri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a četiri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović: Vidjet ćemo šta će ostati od trojke, bez SDA se ne može praviti Vlada FBiH

"Mi nismo za tri decenije izgubili povjerenja i ugleda kao oni za tri mjeseca", kazao je Izetbegović. "SDA je mogla...

Možda vas zanima i ovo