Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Na godišnjicu genocida u Srebrenici u Srbiji veličali Ratka Mladića

Nemojte propustiti

Aktivisti ultradesničarskog Srpskog narodnog pokreta (SNP) Naši postavili su u centru Aranđelovca, na godišnjicu genocida u Srebrenici, mermernu ploču s natpisom “Ulica Ratka Mladića”, a lokalna policija je je tablu skinula, javio je dopsinik agencije Anadolija.

Foto: Ilustracija

Organizacija SNP-a Naši,čiju je zabranu srbijansko Republičko javno tužilaštvo zatražilo od Ustavnog suda Srbije, je na svom sajtu saopštila da će i u budućnosti raditi na odbrani svih heroja poput “đenerala Mladića”, koji su, kako se navodi, “nepravedno i zbog odbrane svojeg naroda od muslimanskih terorista, utamničeni u haškom kazamatu”.

“U glavnoj ulici u Aranđelovcu, aktivisti SNP NAŠI povodom 11. jula, dana oslobođenja Srebrenice, postavili su mermernu tablu sa natpisom Ulica Ratka Mladića, kojem je na taj način odato poštovanje za herojsku borbu protiv muslimanskih zločinaca. Postavljanje table izazvalo je oduševljenje građana Aranđelovca, koji su prilazili da se slikaju ispred table za uspomenu”, saopštila je ova organizacija.

Povodom postavljanja ploče sa natpisom “Ulica Ratka Mladića” u Srbiji se nije oglasio niko od zvaničnika.

Ultranacionalistička srpska organizacija SNP “Naši” u svom programu ima za cilj da izađe na izbore i insitucionalno postane zvanična politika.

 

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Miletić o političarima: U BiH živi 30 multimilionera i 600 milionera

“Građani trebaju da znaju da se oni boje pomalo medija i dana izbora, jer je tad je do građana,...

Možda vas zanima i ovo