Subota, 27 studenoga, 2021

Na granici između Bugarske i Rumunije zaplijenjena 423 kilograma heroina

Nemojte propustiti

Prema izjavama zvaničnika, dokumenti su pokazivali da kamion prevozi 23 tone keramičkih ploča u Holandiju. U akciji izvedenoj na bugarsko-rumunjskoj granici zaplijenjena su 423 kilograma heroina i privedena je jedna osoba.

Bugarski tužilac Sotir Tzatzarov je prilikom konferencije za novinare održane u gradu Vidin izjavio kako se droga nalazila u kamionu bugarskih registarskih tablica koji je pokušao izaći iz zemlje te prevesti drogu do Holandije.

Prema izjavama zvaničnika, dokumenti su pokazivali da kamion prevozi 23 tone keramičkih ploča u Holandiju, a da je kupac holandska kompanija koja posluje u prehrambenom sektoru, što je probudilo sumnju.

U kamionu su pronađena 423 kilograma i 222 grama heroina podijeljenog u 400 paketa.

Direktor Carinske agencije Georgi Kostov izjavio je kako je pokrenuta istraga o zaplijenjenog drogi. U okviru istrage priveden je 56-godišnji vozač kamiona.

Tzatzarov je podsjetio kako je 24. aprila na granici između Bugarske i Turske zaplijenjeno 214 kilograma heroina, prenosi Anadolija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo