Nedjelja, 2 travnja, 2023

Na granici: Pogledajte šta je bilo skriveno u gaćama 36-godišnjeg putnika, i u rancu koji je poslan autobusom kao paket!

Nemojte propustiti

Tokom proteklog vikenda, carinici su na prelazima Horgoš i Gradina otkrili i spriječili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina droge, vješto skrivenih na neobičnim mjestima.

Prvi je na graničnom prelazu Gradina, gdje je u donjem vešu jednog 36-godišnjeg putnika otkriven je grumen hašiša od oko 5 grama.

Mladić koji je automobilom ”BMW X3” putovao iz Holandije ka Turskoj rekao je službenicima da otkrivenu drogu lično koristi iz zdravstvenih razloga.

Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs

Drugi pokušaj je na graničnom prelazu Horgoš, 24. februara osujećen je pokušaj krijumčarenja 40,5 grama kokaina zapakovanog u dvije vrećice i skrivenog u rancu koji je bio prijavljen kao pošiljka.

Naime, pregledom prtljaga autobusa albanskih registarskih oznaka koji se sa 33 putnika iz Brisela uputio ka Tirani, vozači su na pregled dostavili i spisak pošiljaka preuzetih na prevoz, među kojima se nalazio i jedan sumnjivi ranac.

Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo