Petak, 25 lipnja, 2021

Na iftaru u Banjaluci i politički vrh RS

Nemojte propustiti

Prvom iftaru u Banjaluci, u okviru institucija Republike Srpske, koji je, večeras organiz0vao potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić, prisustvovalo je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović te zvaničnici oba entiteta i države BiH.

iftar banjaluka
Foto: Anadolija

Salkić je podsjetio na poruke ramazana te izrazio uvjerenje da su ovakvi susreti i razgovori potrebni svima u BiH kako bi se bolje razumjeli i uvažavali.

Posebno ga raduje da su se iftaru odazvali brojni gosti.

Reis Kavazović je u izjavi Feni istakao je da je ramazan dobra prilika da se pošalje pozitivna poruka i za Bošnjake koji žive u Banjoj Luci, RS-u i BiH.

“Nadam se da je pred nama vrijeme koje će, ako ništa, ličiti na ovo ramazansko i da će odnosi među nama biti bolji, a svi se moramo za to zalagati”, kazao je reis Kavazović.

I predsjedavajući Predstavničkog Doma Parlamenta Federacije BiH Fehim Škaljić također je rekao da je ramazan mjesec provjere za sve muslimane u odanosti Bogu, da je to mjesec u kojem trebaju biti bliski jedni drugima i pokazivati da podržavaju jedni druge.

“Došao sam u Banju Luku da podržim Bošnjake i da budem sa svojim kolegama iz Narodne skupštine RS-a, koji su me pozvali”, rekao je Škaljić.

Zadovoljstvo zbog poziva na iftar izrazila je i predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović ističući da je to dobra prilika da se pošalje poruka tolerancije.

“To je nešto što treba da bude dominantno za sve nas u budućnosti”, rekla je Cvijanović.

Iftaru su se odazvali zvaničnici oba bh. entiteta iz sva tri naroda, a između ostalih, bili su prisutni predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić, potpredsjednik Parlamenta Predrag Gluhaković, ministrice u Vladi RS-a Lejla Rešić, Gorana Zlatković, te Maida Hrstić-Ibrišagić, kao i zvaničnici federalne Vlade, među kojima i ministar za raseljene osobe i izbjeglice Adil Osmanović te brojni zvaničnici SDA i drugih stranaka u BiH.

Na iftaru su bili i muftija banjalučki Edhem Čamdžić te brojni drugi predstavnici Islamske zajednice u BiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo