Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Na Jahorini počelo skijanje

Nemojte propustiti

Jahorina (Foto: Arhiv)
Jahorina (Foto: Arhiv)

Noćas je na olimpijskoj planini Jahorini palo 16 cm sniježnog pokrivača. Temperature su bile odgovarajuće tako da je cijelu noć radio i sistem za vještačko osnježavanje – kazala je Feni rukovodilac prodaje i marketinga Olimpijskog centra Jahorina Zorica Jovanović.

Ističe da od jutros na Jahorini ima skijaša. Trenutna temperatura je minus 9 stepeni celzijusa, a sistem za vještačko osnježavanje i dalje radi.

Kada je u pitanju vertikalni transport danas radi lift Poljice, šestosjed Poljice, Ogorjelica 2 dvosjed i lift Željo.

-Staze su dosta dobre. Narednih dana očekujemo nastavak sniježnih padavina koje će svakako dobro doći. Najavljeni su i veliki temperaturni minusi tako da će i sistem za vještačko osnježavanje raditi punim kapacitetom kako bi se staza Prača i prevojnice Ogorjelice 1 i Ogorjelice 2 prekrile i vještačkim snijegom i obezbjedilo što bolje skijanje na Jahorini. Imamo nove najave gostiju za naredni period – kazala je Jovanović.

Naglasila je da se narednih dana očekuje dobra posjećenost na Jahorini i kada su u pitanju gosti koji će boraviti više dana ali i kada su u pitanju dnevni gosti-gosti iz lokala koji dođu isključivo da uživaju u skijanja i šetnji na snijegu i čistom planinskom vazduhu.

Od 1. do 11. februara na Jahorini će biti održana i manifestacija “Studentska zima” koja će okupiti veliki broj mladih na planini.

Visina snijega jutros na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu je 6 cm, ali to nije dovoljno da počne uređenje staza.

-Trenutno radimo na proizvodnji vještačkog snijega jer je temperatura jutros minus 3 stepena – kazala je Feni glasnogovornica KJKP ZOI 84 Muamera Šehić.

Dodaje da proces proizvodnje vještačkog snijega otežava jak vjetar.

-Nadamo se da će vjetar prestati u toku dana i da ćemo proizvesti dovoljne količine vještačkog snijega, ali da će biti i novih prirodnih padavina tako da ćemo moći što prije urediti skijalište, odnosno pustiti staze ili barem dio staza u funkciju – potcrtala je Šehić.

Ističe da zasada ne može reći kad će skijalište biti pušteno u funkciju s obzirom da još uvijek nema dovoljno snijega.

-O sve tome ćemo blagovremeno obavijestiti javnost – dodala je Šehić.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo