Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Na koljenima ubicu molio da ga ne ubije: Bogdanović nije imao milosti!

Preporučeno

U svom krvavom pohodu koji se u utorak okončao sa 13 mrtvih mještana mladenovačkog sela Velika Ivanča, Ljubiša Bogdanović (60) Milošu Ješiću (48), jedinoj žrtvi koju je ubio napolju, ispalio je smrtonosni metak posred glave dok je ovaj klečao na koljenima.

ubica-bogdanovicPokazali su ovo, kako “Alo!” ekskluzivno saznaje, rezultati istrage.

Ješić, koji je ujedno i jedini koji je pokušao da se suprotstavi ubici, o čemu svjedoče poobarane žardinjere u dvorištu njegove kuće, kako se pretpostavlja, vjerovatno je na koljenima molio Ljubišu za život. Bio je bosonog i u gaćama.

Kako saznajemo, ni ostalih 12 žrtava mahom nisu ubijeni sa po jednim metkom u čelo, kako se isprva sumnjalo, nego je većina stradala od po dva i tri metka, dok je u neke ispaljeno i po četiri.

Najstrašnije je od svega je da je dvogodišnjem Davidu Despotoviću ispalio metak u čelo iz blizine od desetak centimetara, a potom još dva metka u tijelo. Djetence je spavalo u krevecu. Većina ostalih žrtava je takođe ubijena ili u krevetu na spavanju ili bukvalno na pragu kuće. U kući Ješića je najpre ubio Ljubinku (64), dok je Miloš vjerovatno čuo majčinu vrisku i izjurio iz kreveta za njim bukvalno u gaćama, nakon čega ga je ubio u dvorištu – kaže izvor blizak istrazi o ovom nezapamćenom zločinu.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

– Ljubiša je u ponedeljak ceo dan radio. Uveče je legao u dnevni boravak da spava, u maloj kući su sem njega spavale Javorka u jednoj sobi, a u drugoj njegova majka Dobrila (83). Njihov sin Branko je spavao u velikoj kući. Koliko sam saznao, ujutru se probudio, otišao da namiri stoku i živinu, vratio se unutra i u špajzu iz neke fiočice uzeo pištolj sa mecima. Potom je razvalio vrata na velikoj kući gde je Branko spavao. Kako se Branko od buke verovatno probudio, sišao je u hodnik, gde mu je ispalio metak u čelo – priča za “Alo!” Javorkin rođeni brat Živomir Starčević.

Upravo se čita:  Ubijeni Mustafa na internetu navodno objavio detalje o ubistvima i ko su pripadnici škaljarskog klana: Sumnja se da je ovo motiv ubistva

Nesrećna žena odmah je zvala policiju, ali je Bogdanović nakon toga ubio i svoju majku Dobrilu i nastavio niz ulicu od kuće do kuće mahom svoje uže rodbine. U kući Despotovića ubio je Mikaila (61) i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (24) i njegovu ženu Jovanu (21), kao i njihovog sina Davida (2), u kući Stekića Danicu (78) i Draganu (50), potom Ljubinku (64) i Miloša Ješića (48) i na kraju bračni par Velimira (78) i Olgu Mijailović (79).

– Šta da vam kažem! Ništa ne može da nadoknadi naš gubitak! Ugasio je celu jednu familiju! Od cele porodice je živa jedino Goranova majka, koja se preudala u Zrenjanin, jer mu je i otac prošle godine preminuo – kratko je rekao rođak porodice Despotović.

Ostali gotovo jedini u Prevalama

Teško mi je bilo jutros kada sam ustao i shvatio da smo ostali gotovo jedini u Prevalama, da oko nas nikog nema u kućama! Bukvalno nas je sami bog sačuvao! Unuk je tog dana odnekud trebalo da ide po podne u Beograd na fakultet, hvala dragom bogu. Unuk je inače gotovo svakog dana ujutru vozi, ne smem ni da zamislim šta bi bilo da su i tog jutra krenuli. U utorak sam čuo da nešto lupa. Sišao sam da vidim šta se dešava. Video sam kod Ješića upaljeno svetlo, ali sve je bilo mirno, pa sam se vratio u krevet. Ostavio sam čak i otključana ulazna vrata. U međuvremenu sam čuo tri praska, pitao sam suprugu da li ona čuje nešto, ali mi je rekla: „Pričinjava ti se, Vaso, lezi“ – priča Vasilije Milošević, pored čije kuće je Bogdanović nekim čudom samo prošao i ne zakucavši na vrata, iako se isprva mislilo da je odustao jer je teško pokretnom domaćinu puno trebalo da bi otvorio vrata.

Upravo se čita:  Otac Koste K. pred Sudom iznio šokantnu tvrdnju

(Nezavisne novine)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas