Subota, 27 studenoga, 2021

Na listi najgorih pjesama na Evroviziji i predstavnici Jugoslavije

Nemojte propustiti

Britanski Independent ozbiljno se posvetio praćenju Eurosonga, a u nizu tekstova koji prate ovo takmičenje našao se i onaj s najgorim pobjedničkim pjesama svih vremena, a osvrnuli su se i na još nekoliko “čudnih stvari”.

“Što je sljedeće? Trebamo li dozvoliti Švedskoj da igra u Azijskom kupu?”, komentarisali su nastup Australije na Euroviziji. Također, kažu i da bi – u normalnom svijetu, Lordijeva pjesma ‘Hard Rock Hallelujah’ bila smatrana glupom i čudnom. Ipak, to je bila najbolja stvar koja se dogodila Finskoj na Euroviziji, dodaje Independent.

U društvo najgorih Eurovizijskih pjesama Independent je svrstao i jedine predstavnike bivše Jugoslavije, koji su ikada slavili na Euroviziji. Riječ je o zadarskoj grupi Riva, koja je pobijedila 1989. godine s pjesmom ‘Rock me Baby’.

“Znate kako je osamdesetih svaki holivudski film neobjašnjivo bio smješten u pedesete godine? Pa, to je to, osim što nije dobro”, komentarisali su Britanci nastup zadarske grupe.

Na udaru se našao i talijanski predstavnik Toto Cutugno, koji je 1990. godine pjevao slavnu “Insieme: 1992”.

“Pjesmu koja je navodno trebala potaknuti nadu u mirnu budućnost i ujedinjenu Europu izveo je najdosadniji čovjek koji se ikada pojavio na Euroviziji”, piše Independent.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo