Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Na “Marakani” nestalo sedam miliona eura

Nemojte propustiti

Srbijanska policija završila je istragu o poslovanju Fudbalskog kluba Crvena zvezda i proslijedila Tužilaštvu kompletnu dokumentaciju koja tereti klupska rukovodstva od 2007. do 2012. godine za milionske mahinacije, prenose agencije.

Prema pisanju srbijanskih medija, klub je oštećen za sedam miliona, a država za devet miliona eura.

U petogodišnjem periodu na “Marakani” je nestalo sedam miliona eura samo od transfera igrača i utajeno je čak devet miliona eura poreza, prenosi Tanjug.

Predsjednici Crvene zvezde od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić. Niko od njih nije želio komentirati ove navode.

Navodno su obavljeni informativni razgovori sa petoricom nekadašnjih članova Zvezdine uprave – Ivanom Todorovom, Igorom Butulijom, Branimirom Babarogićem, Dušanom Mrakićem i Vladicom Popovićem.

Na osnovu istrage, mogla bi biti podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovodioca Zvezde, ali i njegovog najvećeg rivala Partizana.

– U okviru Zvezdinog i Partizanovog poslovanja provjerena je dokumentacija o transferima više od 90 fudbalera. Utvrđene su brojne nezakonitosti koje nikako ne bi smjele ostati nekažnjene – citira list “Informer” izvor iz policije.

Dragan Stojković

(Agencije)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo