Srijeda, 12 svibnja, 2021

Na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h: Zamjenik direktora MUP-a RH snimljen kako vozi 160 km/h, tražio brisanje snimka

Nemojte propustiti

Na snimku se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. U jednom trenutku iznosila je više od 160 kilometara na sat

Zamjenika direktora policije Republike Hrvatske Josipa Ćelića, koji je vozio tri puta brže od dopuštenog, zaustavio je presretač u mjestu Briševo kod Zadra.

Kako piše RTL, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvještaja i ne bilježi u informacijski sistem MUP-a.

Na snimku se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. U jednom trenutku iznosila je više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50 km/h.

Iz zadarske policije objasnili su cijelu situaciju.

“Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom – prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana”, stoji u odgovoru Policijske uprave zadarske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo