Petak, 25 lipnja, 2021

Na more o trošku bh. građana: Bahati uposlenik kantonalnog ministarstva službenim autom “skoknuo” do Makarske

Nemojte propustiti

Od Ministarstva je traženo i da preciziraju koliko dugo će trajati ”određeno vremensko razdoblje”, ali do odgovor nije stigao.

Uposlenik Ministarstva građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) dobio je suspenziju s poslova i plaće zbog uživanja sa službenim vozilom Ministarstva u Makarskoj.

Informacija je to koju je u ponedjeljak potvrdilo kantonalno Ministarstvo građenja.

– Ministarstvo je, u skladu sa Zakonom o državnoj službi u Federaciji BiH, provelo postupak utvrđivanja činjenica, podnijelo disciplinsku prijavu zbog zloupotrebe i prekoračenja službenih ovlasti, te izreklo disciplinsku mjeru kaznene suspenzije sa poslova i plaće u određenom vremenskom razdoblju’, kazali su.

Od Ministarstva je traženo i da preciziraju koliko dugo će trajati ”određeno vremensko razdoblje”, ali do odgovor nije stigao.

Podsjećamo, vozilo inspekcije Ministarstva građenja HNK-a 28. marta nalazilo se parkirano u Makarskoj. Od Ministarstva je ranije traženo očitovanje o razlogu boravka u Makarskoj, ali su slali informacije prema kojima “ispituju okolnosti”, piše Bljesak.info.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo