Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Na MR pretrage pacijenti čekaju do osam mjeseci

Autor:Fena

Nemojte propustiti

MOSTAR – Najveća potražnja odnosi se na neuroradiološke MR pretrage te se takvi pacijenti trenutno naručuju u rasponu od mjesec do osam mjeseci

Na radiologiji Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar najveća potražnja je za neuroradiološke MR pretrage, koje se, prema navodima iz te zdravstvene ustanove, čekaju u rasponu od jednog do osam mjeseci.

Zbog pandemije covida-19 dio bolničkog sistema tokom protekle dvije godine bio je značajno usporen ili povremeno ograničen te je stoga, u tom razdoblju, primjetno smanjenje broja obrađenih pacijenata na Kliničkom zavodu za Radiologiju SKB-a Mostar.

Iz te bolnice kažu kako je to posljedično rezultiralo činjenicom da je u zadnje vrijeme povećan priljev pacijenata za radiološke dijagnostičke pretrage.

– Najveća potražnja odnosi se na neuroradiološke MR pretrage te se takvi pacijenti trenutno naručuju u rasponu od mjesec do osam mjeseci, u ovisnosti od uputne dijagnoze i žurnosti obrade prema pravilima struke – potvrdili su Feni iz SKB-a Mostar.

Kažu kako poduzimaju sve raspoložive načine kako bi ublažili pritisak povećanog broja pacijenata.

– Glede nastojanja da smanjimo liste čekanja, poduzimamo sve raspoložive načine kako bismo ublažili pritisak povećanog broja pacijenata, od povećanog broja radnih sati u svrhu snimanja MR pretraga, angažiranja dodatnih suradnika kao i nabave novog MR uređaja – naglasili su.

Također ističu kako u stalnoj komunikaciji s liječnicima/kliničarima i obiteljskim liječnicima konstantno ukazuju na važnost dobre prosudbe pri indiciranju radioloških pretraga.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo