Petak, 24 rujna, 2021

Na ovoj jadranskoj plaži nema više kupanja: More onečišćeno bakterijom Escherichia coli

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković potvrdio je Hini da je danas na dijelu plaže Klenovica, na njenom kraju, kod skakaonice Tunera, postavljena ploča o zabrani kupanja u moru.

More na dijelu plaže Klenovica kod skakaonice Tunera, još je uvijek onečišćeno bakterijom Escherichia coli, pokazala je ponovljena analiza, pa je inspekcija u četvrtak postavila oznaku zabrane kupanja, izvijestio je Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Koordinatorica Laboratorija za mikrobiologiju voda u primorko-goranskom županijskom Zavodu, Darija Vukić Lušić, rekla je da su jučer uzeta dva uzorka s tog dijela plaže Klenovica, kod Novog Vinodolskog, i utvrđeno je da je koncentracija bakterije Escherichia coli još uvijek veća od dopuštenih vrijednosti.

Uzorkovanje će se nastaviti svakoga dana, dok se ne zaredaju dva ili tri dana dobrih nalaza, a potom, nakon tjedan dana, dobri nalazi još jednom potvrde, dodala je.

Do tada će na tom dijelu plaže vrijediti zabrana za kupanje, kazala je Darija Vukić Lušić.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković potvrdio je Hini da je danas na dijelu plaže Klenovica, na njenom kraju, kod skakaonice Tunera, postavljena ploča o zabrani kupanja u moru.

Dodao je da se zajedno s inspekcijom, traži uzrok onečišćenja.

Kada se uzrok onečišćenja otkrije poduzet će se sve potrebne radnje da se u najkraćem roku otkloni, a od 19. kolovoza do daljnjeg zatvara se dio plaže na kojemu su se pojavile nedopuštene razine onečišćenja, naglasio je.

Nakon dojave o onečišćenju mora na plaži Klenovica, u utorak je obavljeno dodatno ispitivanje na tri lokacije na plaži. Utvrđeno je da je vrijednost mikrobiološkog pokazatelja Escherichia coli na jednoj lokaciji, na kraju plaže pored skakaonice Tunera, bila viša od dopuštene, dok su rezultati analize uzoraka s druge dvije lokacije, na početku i na sredini plaže, bili dobri.

Prema podacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, more na plaži Klenovica je tijekom prethodnih sedam uzorkovanja, od svibnja pa do 11. kolovoza, bilo čisto i ocijenjeno izvrsnom ocjenom, prenosi Hina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo