Subota, 16 listopada, 2021

Na Palama pronađena bomba bez osigurača

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Policijskoj stanici Pale prijavljeno je da se na staroj željezničkoj putnoj komunikaciji Pale-Sarajevo, na stubu, nalazi omotana bomba iz koje je izvađen osigurač.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na mjesto događaja, a uviđajem je konstatovano da je nepoznati izvršilac u devastiranoj brvnari, na drveni stub postavio crnu ručnu bombu i omotao je selotejp trakom.

Nakon završenog uviđaja, radnik Tima za uklanjanje NUS-a izvršio je deaktiviranje bombe, te je po nalogu dežurnog tužioca izuzeo inicijalnu kapsulu i kašiku radi vještačenja.

Istraga o ovom slučaju je u toku, saopćeno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jučer je, oko 02,45 sati, prijavljeno da je radnik benzinske pumpe koja se nalazi na području općine Istočna Ilidža, napadnut od strane nepoznatih osoba.

Prema njegovoj izjavi, navedenog dana, na bezinsku pumpu su vozilom došla dva nepoznata lica i nakon što im je natočio gorivo u vrijednosti 25 KM, pokušali su da se udalje u pravcu mjesta Hrasnica, u Kantonu Sarajevo.

S obzirom da nisu platila gorivo, radnik je pokušao da ih spriječi u bježanju uhvativši se za krov vozila, nakon čega su ga vukli oko 200 metara.

Povrijeđeni radnik upućen je na ukazivanje ljekarske pomoći i vađenje ljekarskog nalaza.

U toku je dokumentovanje ovog predmeta.

Policijskim službenicima Stanice javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo jučer su se oko 17,00 sati obratile dvije osobe, N.Š.D. i E.Š.D. i prijavile da ih je, neposredno prije prijavljivanja, fizički napalo nekoliko lica.

U blizini mjesta događaja policijski službenici su uočili više lica koja su trčeći pokušavala da pobjegnu, te su jednog od njih sustigli i konstatovali da se radi o maloljetniku.

Nakon kraćeg informativnog razgovora maloljetnik je izjavio da je s još trojicom vršnjaka fizički napao navijače FK „Željezničar“.

U toku je rad na dokumentovanju i ovog predmeta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović: Ovdje nema ko da ratuje, sirotinji dosta rata

"On je najveći neprijatelj RS i srpskog naroda! On je izdajnik! Jeste li vidjeli gdje da se ide u...

Možda vas zanima i ovo