Subota, 16 listopada, 2021

Na pješačkom prijelazu “pokosio” je pijani vozač: Nikolina (17) u komi je 60 dana, samo ponekad trepne

Nemojte propustiti

Nikolina Amrein
Nikolina Amrein

Nikolina Amrein (17) sama ne diše puna dva mjeseca. Nepomično leži u osječkoj bolnici.– Samo ponekad zatrepće. Teško je reći koliko je to neki njen kontakt s nama. Nema bitnijih promjena – govori majka Anica.

Nesretna se djevojka s mlađom sestrom Klarom (15) i prijateljicom Inom D. (17) vraćala kući te nedjelje 19. januara oko 23.30 sati kada ih je na pješačkom prijelazu “pokosio” pijani vozač. Opazile su ga kako se približava, očekivale su da će se zaustaviti pa su kročile na cestu, piše Vecernji.ba.

– Bile smo na pola zebre kada sam uočila da ipak neće stati. Napravila sam korak unatrag, a vozilo je tada udarilo Nikolinu i Klaru – opisala nam je tada Ina stravičnu prometnu nesreću. Tek se tada automobil zaustavio.

– Prije uopće nije kočio, nije nas vidio – nastavila je.

Nikolina je pala na kolnik bez svijesti, Klara je lakše ozlijeđena. Ina se, srećom, izvukla samo s ogrebotinama. Nije ni tražila pomoć, otrčala je do prijateljica. Vozač (50) izašao je na cestu i počeo izbezumljeno vrištati. Napuhao je kasnije najmanje 0,82 promila alkohola.

Muškarac je uhapšen, a protiv njega je mjesec dana poslije podnesena optužnica jer je, tereti se, zbog alkohola i neprilagođene brzine izazvao nesreću. Policiji je, doznajemo, već poznat po nekoliko prometnih prekršaja, od kojih je jedan vožnja u pijanom stanju. Bila mu je lani stoga oduzeta i vozačka dozvola. Još je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Optužnica pak još nije potvrđena. Nikolina je i dalje u komi, ne reagira na vanjske podražaje. Liječnici su od početka njezine ozljede uspoređivali s onima legendarnog vozača formule 1 Michaela Schumachera koji je također još u komi nakon pada na skijanju. Operirana je čim je dovezena u bolnicu, trauma mozga bila je toliko teška da se liječnici nisu usudili čekati jutro. Stručnjaci su je već prvi dan gotovo “otpisali” nazivajući njezine ozljede nespojivima sa životom, ali obitelj ni trenutka nije gubila nadu, navodi Vecernji.ba.

– Kažu nam da će vrijeme sve pokazati, udarac u glavu bio je previše jak, mozak je još otečen – kaže majka koja kćer svakoga dana posjećuje na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Osijek. I dalje čvrsto vjeruje u njezin oporavak.

A prognozirati se bilo što niko ne usudi. Što je dulje u komi, posljedice su, objašnjavaju stručnjaci, veće. Pacijenti se znaju i iznenađujuće dobro oporaviti, no ništa više ne bude isto – uče iznova hodati, govoriti, čitati. Nikolina bi mogla, u ružnijem scenariju, do kraja života biti ovisna o tuđoj pomoći.

Njena sestra Klara krenula je ponovno u školu.– Noge su joj i dalje bolne, navečer su otečene, ali život ide dalje – nastavlja sugovornica Vecernjeg.ba. Sestre su uzorne učenice, pjevaju i u crkvenom horu, a poznanici ih opisuju kao izuzetno dobre djevojke. Prijateljica im Ina na svom Facebook profilu ima Nikolininu fotografiju s molitvom. S vozačem porodica nije kontaktirala, piše Vecernji.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo