Utorak, 19 listopada, 2021

Na području Kantona Sarajeva 36 saobraćajnih nesreća

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 36 saobraćajnih nezgoda, od toga 35 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, 14 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila.

F.A. uhapšen zbog krađe
U ponedjeljak u 01.00 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode F.A., rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, na štetu Č.Š.A. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

K.B. uhapšen zbog oštećenja tuđe stvari
U ponedjeljak u 22.20 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode K.B., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo uz uz upotrebu fizičke snage
U ponedjeljak oko 17.00 sati, u službene prostorije I PU pristupila je C.L. iz Sarajeva i prijavila da je navedenog dana oko 12.00 sati, u gradskom prevoznom vozilu koji je saobraćao ulicom Alipašina, općina Centar Sarajevo, od dvije N.N. osobe nad njom izvršeno krivično djelo razbojništva. Tom prilikom N.N. osobe su uz upotrebu fizičke snage od iste otuđila novčanik, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalsku izvršilaca.

B.S. uhapšen na osnovu potrage
U ponedjeljeljak u 04.30 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici I PU su u ulici Odobašina, općina Centar Sarajevo, pronašli i lišili slobode B.S., rođena 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena. O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 10.20 sati, ista je predata na nadležnost službenicima sudske policije Kantona Sarajevo.

J.S. uhapšen zbog krađe
U ponedjeljak u 15.15 sati u ulici Valtera Perića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode J.S., rođen 1969. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa, na štetu Ć.E. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosit navedenog lica.

Uhapšen R.M. zbog ugrožavanja sigurnosti
U ponedjeljak u 18.10 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode R.M., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu R.S. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo