Srijeda, 8 prosinca, 2021

Na području Zenice 592 porodica nema gdje

Nemojte propustiti

Nemila
Nemila

Prema podacima Centra za socijalni rad na području općine Zenica ukupno je evidentirano i obrađeno 635 stradalih domaćinstava sa 2.160 članova.

To je stanovništvo s mjesnih područja Bistrica, Bistričak, Blatuša, Mošćanica, Nemila, Orahovica, Smajići, Stranjani, Topčić-Polje, Šahmani i Željezno-Polje.

Crveni križ Općine vrši pripreme za novu podjelu paketa s prehrambenim i higijenskim artiklima, koji će se prioriteno podijeliti osobama s područja pogođenim poplavama i klizištima, a koje su smještene u kolektivne centre ili privatno kod prijatelja ili rodbine.

U privatnom smještaju su ostale 592 osobe koje se ne mogu vratiti svojim kućama i one su među prioritetima za podjelu navedene humanitarne pomoći.

Uspostavljena baza podataka će poslužiti kod opredjeljenja vrste pomoći i definisanja daljih aktivnosti u zbrinjavanju osoba koje su stradale u poplavama i klizištima, prvenstveno onih čije su kuće potopuno ili teže oštećene. Podaci će poslužiti i u traženju pomoći kod donatora koji su izrazili spremnost da pomognu stanovništvu sa ugroženih područja Općine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo