Petak, 21 siječnja, 2022

Na poziv Milorada Dodika: Francuski desničari stigli u Banjaluku na obilježavanje neustavnog dana RS

Nemojte propustiti

Obilježavanje neustavnog dana RS započelo je već danas. Predviđeno je polaganje vijenaca, dodjela odlikovanja zaslužnim “institucijama i pojedincima i svečana akademija u dvorani Borik.

Francuski zastupnici u Evropskom parlamentu prisustvovat će obilježavanju 9. januara, koji je ranije osporio Ustavni sud, a koji se slavi kao dan bh. entiteta RS.

U Banja Luku su već doputovali Thierri Mariani i Herve Juvin. Objavili su to na svom Twitter nalogu.

“Sa Herve Jurvinom i Andreom Kotarcem stigao sam u Banja Luku, glavni grad Republike Srpske. Lično pozvani od predsjednika Milorada Dodika, sudjelovat ćemo na svećanosti povodom tridesete godišnjice Republike Srpske”, objavio je Twitteru Thierri Mariani, zastupnik u EU Parlamentu.

Thierri Mariani je član desničarske Marin Le Pen.

Obilježavanje neustavnog dana RS započelo je već danas. Predviđeno je polaganje vijenaca, dodjela odlikovanja zaslužnim “institucijama i pojedincima i svečana akademija u dvorani Borik.

Kako je ranije najavljeno, za 9. januar je planirana Sveta arhijerejska liturgija koju će služiti patrijarh Porfirije. Pored francuskih EU parlamentaraca, u Banja Luku su svoj dolazak najavili i najviši srbijanski zvaničnici. Danas se očekuje i dolazak premijerke Srbije Ane Brnabić, a u Banjaluku je već stigao i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Foto: Ured predsjednice RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je objavilo da preduzima pojačane mjere radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti, a iz Gradske uprave su saopštili da na području Banjaluke danas i sutra će privremeno biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata i točenje alkoholnih pića.

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo