Petak, 27 siječnja, 2023

Na prijedlog Denisa Bećirovića: Procurila imena svih kandidata za ambasadore iz reda bošnjačkog naroda

Nemojte propustiti

Imenovanju Lagumdžije za ambasadora protivi se vrh SDP-a što je jutros potvrdio potpredsjednik ove stranke Vojin Mijatović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović predložio je imena ambasadora iz reda bošnjačkog naroda.

U jutarnjem programu BHRT-a, Zlatko Lagumdžija, koji je kandidat za ambasadora u Ujedinjenim nacijama, otkrio je imena ambasadora koje je predložio Bećirović, a koja nisu ranije objavljena u medijima.

Ovo su imena svih predloženih ambasadora iz reda bošnjačkog naroda: Damir Arnaut – Njemačka, Zlatko Lagumdžija – UN, Haris Bašić – Vijeće Evrope, Erol Avdović – Belgija, Amira Arifović – Harms – Italija, Anesa Kundurović – Danska, Elma Kovačević-Bajtal – Crna Gora. Haris Hrle – Indija, Osman Topčagić – Ujedinjeno Kraljevstvo, Nijaz Čardaklija – Iran, Sabit Subašić – Egipat, Emin Čohodarević – Pakistan, Nusret Čančar – Kuvajt, Armin Limo – Indonezija.

Lagumdžija je istakao da Bećirović ima kriterije po kojima je imenovao ambasadore.

“Napravio je jasne kriterije. Koje karakteristike ti ljudi imaju, obrazovanje, CV, pokušat će napraviti spoj mladosti i mudrosti sa iskustvom u diplomatiji. To je nešto što mi je bilo itekako prihvatljivo. Prije tri dana i zvanično sam prihvatio kandidaturu”, istakao je Lagumdžija.

Imenovanju Lagumdžije za ambasadora protivi se vrh SDP-a što je jutros potvrdio potpredsjednik ove stranke Vojin Mijatović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo