Utorak, 15 lipnja, 2021

Na prirodan način do svilenkaste kose

Nemojte propustiti

Svakoj ženi je san imati dugu, zdravu i svilenkastu kosu. Neke žene imaju tu sreću, pa su se rodile sa takvom kosom, ali dosta žena muku muči kada je u pitanju dobijanje ovakve kose. Umjesto kupovine skupih preparata, mi vam donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da dobijete lijepu i svilenkastu kosu.

Ilustracija
Ilustracija

1. Zdrava prehrana
Zdrava prehrana će poboljšati kvalitet vaše kose. Zeleno povrće, mlijeko, riba i orasi su najvažnija hrana koju trebate uvrstiti u vašu prehranu. Ova hrana pomaže u zaustavljanju opadanja kose i potiče rast kose. Ova dijeta poboljšava teksturu kose i njen izgled. Zdrava prehrana će vam pomoći u sprečavanju suhe kose i peruti. Osim toga, veoma je važno da pijete 2 – 3 litre vode.

2. Masaža uljem
Masaža uljem je odličan tretman za postizanje svilenkasto duge kose. Ulje za masažu će stimulirati prirodna ulja s vlasišta i povećati glatkoću i sjaj kose. To povećava cirkulaciju krvi, što rezultira rastom gušće kose. Za masažu možete koristiti sezamovo ulje zajedno s kokosovim i maslinovim uljem. Prije masiranja, lagano zagrijte ulje, a zatim masirajte kožu i kosu pomoću prstiju.

3. Češljanje kose
Češljanje kose je svakodnevna rutina, ali je treba tretirati kao umjetnost povećavanja rasta kose. Blagi pritisak tjemana za vrijeme češljanja će povećati cirkulaciju krvi, što će povećati rast kose. Nemojte češljati kosu kada je ona mokra. Osim toga, češljanje pomaže u širenju prirodnih ulja od tjemena do vrhova kose što sprečava pojavu suhe kose.

4. Hladna voda
Topla voda može isušiti vašu kosu, a korisna tehnika je da isperite kosu hladnom vodom nakon što je operete. To će vam pomoći da zadržite vlagu i učinit će vašu kosu svilenkastom i mekanom.

5. Šišanje
Redovno šišanje kose je ključna stvar za njen zdrav rast. Ako želite dugu kosu, pobrinite se da šišate kosu svakih dva-tri mjeseca, jer to pojačava dužinu i kvalitet vaše kose.

(Ljepota.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo