Utorak, 22 lipnja, 2021

Na račun rahmetli Alije Izetbegovića i njegovog sina Bakira: Na džamiji u Zagrebu osvanuli uvredljivi grafiti

Nemojte propustiti

Uvredljivi grafiti na račun prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine i SDA Alije Izetbegovića te njegovog sina Bakira Izetbegovića, aktuelnog lidera SDA i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH, osvanuli su jutros na Zagrebačkoj džamiji.

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Hrvatskoj, njegov predsjednik Armin Hodžić, najoštrije je osudilo ovaj gnusni čin i uvredljive poruke.

“U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi. Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom koronavirusom i potresom, da pronađu odgovorne. Upozoravamo da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije te da je potrebno hitno djelovati kako bi se zaustavila lančana reakcija dehumanizirajućih procesa prema manjinskim skupinama u Republici Hrvatskoj. Hrvatsko društvo treba biti svjesno da je ovakva poruka danas osvanula na islamskoj bogomolji i, iako nije izoliran slučaj, već sutra može biti početak novog vala skrnavljenja i bogomolja svih drugih vjerskih manjinskih institucija, ali i početak ozbiljnih narušavanja prava nacionalnih manjina.

Foto: Bošnjačko nacionalno vijeće

U vremenima opće krize još jednom pozivamo na solidarnost, zajedništvo i toleranciju te izražavamo nadu da će se većinski narod u Republici Hrvatskoj držati maksime – ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga”, naveo je Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo