Četvrtak, 28 listopada, 2021

Na ratištima u Iraku i Siriji oko 150 državljana BiH

Nemojte propustiti

idil-objavio-formular-za-pokajanje_1405251255

Na ratištima u Iraku i Siriji trenutačno se na strani islamistikih skupina bori oko 150 državljana BiH, objavio je Dnevni avaz pozivajući se na izvore iz obavještajnih krugova.

Sarajevske novine objavile su da policija pojačano prikuplja informacije o građanima koji kao dobrovoljci sudjeluju u oružanim sukobima u inozemstvu, no do sada nitko od njih nije kazneno gonjen iako je za to po kaznenom zakonu BiH moguće dobiti i do deset godina zatvora.

Uz spomenute borce je u to krizno područje otišlo i dvadeset žena i djece, članova njihovih porodica.

Avaz navodi kako je prema nekim procjenama do sada dvadeset državljana BiH poginulo na sirijskom ratištu dok se u zemlju vratilo pedeset osoba koje su tamo sudjelovale u borbama.

Inače, Tužiteljstvo BiH u maju je parlamentu BiH dostavilo informaciju u kojoj je navedena procjena kako osobe koje se vraćaju u zemlju nakon sudjelovanja u oružanim sukobima u inozemstvu predstavljaju realnu prijetnju unutarnjoj sigurnosti.

No, Tužiteljstvo BiH nije objavilo nikakve informacijama o eventualnim istragama protiv radikalnih islamista, dok je SIPA priopćila kako, u koordinaciji s državnim tužiteljstvom, kontinuirano prikuplja informacije o odlascima državljana BiH na ratišta u inozemstvu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo