Srijeda, 27 siječnja, 2021

Na RTRS-u uživo pucanje iz automatskog oružja: “To je bilo tradicionalno šenlučenje srpskog naroda, po tome smo poznati”

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Zanimljivo je da je čitavom događaju prisustvovao i novi načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić (SNSD). Dok su, za sada, nepoznata lica pucala iz automatskog oružja u blizini je bilo i djece.

RTRS je u jutarnjem programu na Badnje jutro 6. januara ove godine u javljanju reportera iz Velikog Blaškog kod Laktaša pustio pucanje iz automatskog oružja.

Istina, sve je bilo u programu uživo pa novinar i voditelji svakako nisu mogli uticati na to šta će se dogoditi tokom javljanja ali za sada se niko nije ogradio od ovog skandala, piše Gerila.info.

Voditelji su nakon uključenja pohvalili čitav događaj kao dio srpske tradicije.

“To je bilo tradicionalno šenlučenje srpskog naroda, po tome smo poznati”, kazao je voditelj.

Zanimljivo je da je čitavom događaju prisustvovao i novi načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić (SNSD). Dok su, za sada, nepoznata lica pucala iz automatskog oružja u blizini je bilo i djece.

Iz banjalučke Policijske uprave za sada nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa korištenjem automatskog oružja. Ova uprava, inače, rijetko odgovara na pitanja novinara. RTRS, inače, godinama snima sječu Badnjaka u ovom laktaškom selu a naši izvori tvrde da se svake godine puca iz automatskog oružja.

Za sada niko nije reagovao ni iz javnog servisa Republike Srpske (RTRS).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo