Petak, 29 rujna, 2023

Na Sarajevski aerodrom sletio prvi avion turske kompanije Fly Pegasus

Preporučeno

Iz Istanbula na Sarajevski aerodrom u 14,08 časova sletio prvi avion niskobudžetne kompanije iz Turske čime je uspostavljena redovna linija s glavnim gradom BiH

pegasus

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je u 14,08 časova sletio prvi avion niskobudžetne aviokompanije iz Turske Fly Pegasus.

Ekipa agencije Anadolija prisustvovala je dočeku aviona Boeing 737, koji ima kapacitet 189 sjedišta, i kojim je u Sarajevo došlo 113 putnika iz Turske.

Upravo se čita:  U BiH najviše zarađuju direktori koji imaju platu od 4.570 KM a najmanje čistači koji rade za 709 KM

Direktor Sarajevskog aerodroma Ivan Veličan, koji je avion dočekao na pisti, izrazio je veliko zadovoljstvo uspostavom linije ove kompanije sa Sarajevom i BiH.

“Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što je uprava aerodroma, u vrijeme kada u avioindustriji vlada kriza, uspjela dovesti ovakvu niskobudžetnu kompaniju u Bosnu i Hercegovinu i tako doprinijeti povećanju broja turista u našoj zemlji. Vjerujem da će Pegasus postići uspjeh i pored velike konkurencije kakva je Turkish airlines”, izjavio je Veličan za agenciju Anadolija. On je dodao da su trenutno u toku pregovori i sa jednom niskobudžetnom kompanijom iz Kuvajta o uspostavi aviolinije sa glavnim gradom BiH.

Upravo se čita:  Novi udar na džep građana: Poskupljuje nekadašnji sinonim za jeftinu namirnicu

Povratna karta aviokompanije Fly Pegasus iznosi 47 eura bez aerodromskih taksi, a redovna linija saobraćaće pet puta sedmično.

(Anadolija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo