Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Na Sarajevski aerodrom sletio prvi avion turske kompanije Fly Pegasus

Nemojte propustiti

Iz Istanbula na Sarajevski aerodrom u 14,08 časova sletio prvi avion niskobudžetne kompanije iz Turske čime je uspostavljena redovna linija s glavnim gradom BiH

pegasus

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je u 14,08 časova sletio prvi avion niskobudžetne aviokompanije iz Turske Fly Pegasus.

Ekipa agencije Anadolija prisustvovala je dočeku aviona Boeing 737, koji ima kapacitet 189 sjedišta, i kojim je u Sarajevo došlo 113 putnika iz Turske.

Direktor Sarajevskog aerodroma Ivan Veličan, koji je avion dočekao na pisti, izrazio je veliko zadovoljstvo uspostavom linije ove kompanije sa Sarajevom i BiH.

“Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što je uprava aerodroma, u vrijeme kada u avioindustriji vlada kriza, uspjela dovesti ovakvu niskobudžetnu kompaniju u Bosnu i Hercegovinu i tako doprinijeti povećanju broja turista u našoj zemlji. Vjerujem da će Pegasus postići uspjeh i pored velike konkurencije kakva je Turkish airlines”, izjavio je Veličan za agenciju Anadolija. On je dodao da su trenutno u toku pregovori i sa jednom niskobudžetnom kompanijom iz Kuvajta o uspostavi aviolinije sa glavnim gradom BiH.

Povratna karta aviokompanije Fly Pegasus iznosi 47 eura bez aerodromskih taksi, a redovna linija saobraćaće pet puta sedmično.

(Anadolija)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta li će Milorad Dodik reći na ovo: Američki vojnici dolaze na Manjaču

Zajednička vježba bh. i američkih vojnika organizuje se u okviru NATO-ovog programa "Partnerstvo za mir" Na vojnom poligonu Manjača kod...

Možda vas zanima i ovo