Petak, 25 lipnja, 2021

Na sarajevskom aerodromu jutros se odvijala prava drama: Nepoznata lica bez provjere ušle na pistu

Nemojte propustiti

Pilot je u obraćanju prije leta istakao i to da su određeni putnici iz straha odlučili da ne idu letom Austrian Airlinesa za Beč.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo jutros se odvijala prava drama. Kako javlja N1 televizija, nepoznata lica ušla su na pistu aerodroma, prije polijetanja aviona Austrian Airlinesa za Beč. Reagovala je Granična policija i uhapsila osobe koje su bez sigurnosnih provjera ušle u prostor Aerodroma.

– Putnici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo već su bili ukrcani u avion kada su primijećene nepoznate osobe koje su na pistu ušle bez sigurnosnih provjera. Uslijedila je brza reakcija policije, a putnici Austrian Airlinesa na liniji Sarajevo-Beč su napustili avion te je uslijedio kontradiverzioni pregled – javlja N1.

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo su potvrdili da je istraga u toku.

Kako javlja N1, nakon skoro dva sata putnici su ponovo ukrcani u avion. Pilot je putnicima potvrdio da su određene osobe zaobišle sigurnosne barijere te da zbog toga let kasni. Pilot je u obraćanju prije leta istakao i to da su određeni putnici iz straha odlučili da ne idu letom Austrian Airlinesa za Beč.

Avion je poletio sa blizu dva sata zakašnjenja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemački zastupnik: Bosna i Hercegovina pripada Evropi. Pozivamo EU da joj dodijeli kandidatski status

- Bosna i Hercegovina pripada Evropi. Stoga i pozivamo države članice da konačno dodijele kandidatski status Bosni i Hercegovini. Pozivamo...

Možda vas zanima i ovo