Subota, 15 svibnja, 2021

Na slobodi Mostarka koja je nožem ubila supruga

Nemojte propustiti

Kantonalni sud u Mostaru nije prihvatio prijedlog Tužilaštva te je donio odluku kojom je Arnela Pajević- Lavić (33), osumnjičena da je u utorak na otpadu na Bišću Polju kod Mostara nožem ubila muža Zahira Lavića (46), puštena na slobodu.

ubistvo mostar2

Sud je odlučio da pusti Arnelu jer se nema ko brinuti o njenim kćerkama.

Postupajući tužilac Predrag Tomić, nakon saslušanja 33-godišnjakinje, nadležnom sudu podnio je prijedlog za određivanje pritvora. No, zbog istrage koja je u toku, detalje o ovom slučaju nije želio iznositi u javnost.

Policija je u srijedu poslije podne, dan nakon ubistva, iz kuće koja se nalazi u prigradskom naselju Vrapčići, a u kojoj su Lavići živjeli kao podstanari, izuzela njenu krvavu odjeću, dok je na mjestu zločina, odnosno na otpadu gdje je Lavić bio uposlen, pronađen nož kojim je ubistvo počinjeno.

Podsjećamo, uhapšena se u utorak poslije podne sa 17-godišnjom kćerkom A. S. dovezla na otpad gdje se počela svađati s mužem, tražeći novac, nakon čega mu je zabola nož u vrat usljed čega je 46-godišnjak iskrvario.

U policiji pretpostavljaju da su motivi ovog gnusnog ubistva bili narušeni bračni odnosi te neimaština.

Lavići su imali tri kćerke, o kojima se, kao i o 17-godišnjakinji iz Arnelinog prvog braka..

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo