Subota, 25 rujna, 2021

Na tržištu u BiH se pojavile sumnjive maske: Očekuje se pokretanje istrage

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Na tržištu su se pojavile zaštitne maske sumnjive kvalitete, o čemu bi trebala biti pokrenuta istraga, a primjerci sumnjivih maski su poslani u Zavod za javno zdravstvo FBiH na ispitivanje.

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) na jučerašnjoj je sjednici razmatrao epidemiološku situaciju u Kantonu te je zaključeno kako je situacija i dalje ozbiljna, iako je zaustavljen rast oboljelih u proteklih 12 dana.

Prisutan je povećan broj hospitalizacija zbog komplikacija izazvanih virusom korona što je rezultiralo povećanom smrtnošću u posljednje vrijeme, priopćeno je iz Štaba.

Svadbene svečanosti su i dalje glavni izvor oboljenja zbog čega je predložena rasprava na idućoj sjednici o skraćenju radnog vremena svadbenih salona.

Zavod za javno zdravstvo ZHK preporučuje izbjegavanje svadbenih svečanosti, naročito starijim osobama i osobama koje imaju određene zdravstvene probleme.

Uprava za inspekcijske poslove nastavlja zadane aktivnosti, a Štab je obaviješten o formiranju gradskih i općinskih timova za inspekcijski nadzor koji bi trebali početi s radom od subote, 12. septembra.

Na sjednici Štaba predstavljeno je i izvješće o početku nove školske godine. Nastavni proces se odvija sukladno preporukama Zavoda.

Sumnjive maske

Na tržištu su se pojavile zaštitne maske sumnjive kvalitete, o čemu bi trebala biti pokrenuta istraga, a primjerci sumnjivih maski su poslani u Zavod za javno zdravstvo FBiH na ispitivanje.

Zadužen je Krizni štab ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK da do iduće sjednice pripremi konkretan prijedlog za izolatorij, stoji u priopćenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo