Subota, 4 prosinca, 2021

Na turskom primorju sve više stranih turista

Nemojte propustiti

Marmaris-3

Svake godine broj turista dodatno raste, a dolaze iz mnogih zemalja, posebno Danske, Norveške i Japana. I ove, kao i prethodnih godina, u Mugli očekuju oko tri miliona turista.

Turski grad Mugla poznat po prelijepom primorju svake godine posjeti oko tri miliona turista iz svih dijelova svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Štaviše, svake godine taj broj dodatno raste jer dolaze turisti iz mnogih zemalja, a posebno iz Danske, Norveške i Japana.

Inače, Mugla je poznat kao primorski grad sa najdužom obalom u Turskoj. Ima kapacitet od 250 hiljada kreveta.

Direktor Ureda kulture i turizma Mugle Veli Celik za AA je kazao da i ove godine, kao i prethodnih, u Mugli očekuju oko tri miliona turista.

“Tokom ove godine Muglu je posjetilo oko 564 hiljada stranih turista. Dolazili su preko dva aerodroma i putem devet pomorskih ulaza. U odnosu na isti period prošle godine, imamo porast u broju turista od skoro 10 posto”, rekao je Celik.

Inače, oblast Mugla u kojoj živi oko 800.000 stanovnika nalazi se na jugu egejske regije i osnovana je na obodu planine Hisar, širi se prema ravnici i to je prelijep i čist turistički raj sa originalnom arhitekturom.

Krase je i zidovi okrečeni u bijelo, krovovi sa crvenim crijepovima, autentični dimnjaci i prepoznatljive uske ulice.

Najprivlačnija mjesta na tom području za turiste su Mugla (centar), ali i Bodrum, Dalaman, Datča, Fethije, Kavaklidere, Kojdžeiz, Marmaris, Milas, Ortadža, Ula i Jatagan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo