Petak, 1 ožujka, 2024

Na uobičajno pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, putnici rekli da sa sobom nose manje sume novca: Spriječeno krijumčarenje gotovo 240.000 eura

Preporučeno

SRBIJA – Na uobičajno pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oba putnika su prijavila da sa sobom nose manje sume novca.

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 10. januara 2023. godine na prelazu Batrovci spriječili pokušaj krijumčarenja skoro 240.000 neprijavljenih eura skrivenih u fabričkim šupljinama jednog automobila.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ”BMW X5” njemačkih registarskih oznaka kojim su ka Turskoj putovala dvojica stranih državljana.

Upravo se čita:  Vozača Volva carinici pitali ima li šta prijaviti, on rekao da 'nema ništa': Nakon što su otvorili gepek imali su šta vidjeti!
Foto: Carina Srbije

Na uobičajno pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oba putnika su prijavila da sa sobom nose manje sume novca.

Ipak, detaljnom kontrolom koja je uslijedila, otkriveno je da se u unutrašnjosti automobila krije mnogo veći iznos gotovine koju putnici nisu prijavili.

Foto: Carina Srbije

U šupljinama prtljažnika i instrument table, carinici su tokom detaljnog pregleda pronašli čak 235.150 eura i 4.800 dolara.

Upravo se čita:  Otac Koste K. pred Sudom iznio šokantnu tvrdnju

Putnike, vozilo i novac je po nalogu tužilaštva preuzela policija u dalju nadležnost i protiv njih će biti podnij

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

eta krivična prijava za pokušaj pranja novca.

 

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas