Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Na veće cijene cigareta stižu nova poskupljenja od 18. jula

Nemojte propustiti

Prije dva dana počele su se primjenjivati nove i uvećane maloprodajne cijene cigareta koje proizvodi TDR Sarajevo, a već danas su najavljena nova poskupljenja cijena cigareta i ostalih duhanskih proizvoda koje proizvode druge kompanije.

Informaciju o novim poskupljenjima od idućeg mjeseca potvrdio je za “Slobodnu Bosnu” glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Ratko Kovačević.

Upravo se čita:  Ovako izgleda oprema sarajevske doktorice koja je sat vremena u blatu spašavala ljudski život

Za “SB” je potvrđeno kako će od 18. jula poskupiti 44 vrste cigareta koje proizvodi kompanija “Philip Morris”, i to za 10 do 20 feninga po kutiji, zavisno od vrste.

Tako će, po cijenama koje će biti na snazi od 18. jula, poskupljati popularne cigarete Marlboro, Chesterfield, Camel, Winston, te 35 vrsta cigareta “Nelt”.

Upravo se čita:  Srebrenička udruženja najavila tužbu protiv Srbije i Republike Srpske

Također, poskupit će i grijani duhanski proizvodi “Heets”, koji će biti skuplji za 10 feninga po kutiji.

Podsjećamo, od prekjučer se u BiH primjenjuju nove cijene za 34 vrste cigareta. Radi se o cigaretama koje proizvodi Tvornica duhana Rovinj (TDR).

“Veliki proizvođači i distributeri cigareta mogu bilo kad u godini promijeniti maloprodajne cijene cigareta, s tim što u te nove cijene trebaju biti uključene važeće akcize. Prema trenutno važećim propisima po kutiji cigareta plaća se proporcionalna akciza koja iznosi 42 posto maloprodajne cijene cigareta i fiksna akciza koja iznosi 1,65 KM po paklici cigareta”, naveo je Kovačević za “SB”.

Upravo se čita:  Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Nove cijene cigareta pogledajte u nastavku:

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo