Subota, 2 srpnja, 2022

Na veće cijene cigareta stižu nova poskupljenja od 18. jula

Nemojte propustiti

Prije dva dana počele su se primjenjivati nove i uvećane maloprodajne cijene cigareta koje proizvodi TDR Sarajevo, a već danas su najavljena nova poskupljenja cijena cigareta i ostalih duhanskih proizvoda koje proizvode druge kompanije.

Informaciju o novim poskupljenjima od idućeg mjeseca potvrdio je za “Slobodnu Bosnu” glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Ratko Kovačević.

Za “SB” je potvrđeno kako će od 18. jula poskupiti 44 vrste cigareta koje proizvodi kompanija “Philip Morris”, i to za 10 do 20 feninga po kutiji, zavisno od vrste.

Tako će, po cijenama koje će biti na snazi od 18. jula, poskupljati popularne cigarete Marlboro, Chesterfield, Camel, Winston, te 35 vrsta cigareta “Nelt”.

Također, poskupit će i grijani duhanski proizvodi “Heets”, koji će biti skuplji za 10 feninga po kutiji.

Podsjećamo, od prekjučer se u BiH primjenjuju nove cijene za 34 vrste cigareta. Radi se o cigaretama koje proizvodi Tvornica duhana Rovinj (TDR).

“Veliki proizvođači i distributeri cigareta mogu bilo kad u godini promijeniti maloprodajne cijene cigareta, s tim što u te nove cijene trebaju biti uključene važeće akcize. Prema trenutno važećim propisima po kutiji cigareta plaća se proporcionalna akciza koja iznosi 42 posto maloprodajne cijene cigareta i fiksna akciza koja iznosi 1,65 KM po paklici cigareta”, naveo je Kovačević za “SB”.

Nove cijene cigareta pogledajte u nastavku:

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač BMW-a koji je teže povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na Otoci nedavno vozio 250 km/h kroz tunel: “Uzorni građanu sa TikToka, što si skinuo...

Mediji su objavili da je u nesreći učestvovao Velimir Veko Muratčauš s Dobrinje. On je, naime, upravljao BMW-om, koji...

Možda vas zanima i ovo