Utorak, 19 listopada, 2021

Na zakazanom protestu se pojavili samo novinari: Tuzlaci nezainteresovani za sigurnost u gradu

Nemojte propustiti

Na protestima koji su preko Facebooka najavljeni, a koji se tiču tuzlanske bezbjednosti nakon pucnjave u subotu navečer u kojoj je jedna osoba čak i život izgubila, a troje teško ranjeno, pojavili su se samo tuzlanski novinari, njihovi kamermani i fotografi i tri policajca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon žestoke ‘pucačine’ koja se dogodila u subotu navečer u kojoj je jedna osoba čak životno stradala, a troje teško ranjeno, putem društvenih mreža organizovana je inicijativa koja se tiče tuzlanske bezbjednosti. Plan je bio da se građani mirnim protestima okupe danas i pokažu svoje nezadovoljstvo trenutnom sigurnosnom situacijom u ovom gradu, no pored novinara i njihovih kamermana niko se nije pojavio.

Zašto su se Tuzlaci oglušili na ovu inicijativu?! Obzirom da se još uvijek ništa ne dešava ni po pitanju donošenja zakona o jedinstvenom matičnom broju zbog čega se građani okupljaju kako u drugim gradovima BiH, tako i u Tuzli već danima, možda Tuzlaci smatraju da bi i ovaj protest bio ˝trud uzalud˝, javlja popularni tuzlanski portal Tip.ba.

Uprkos svemu, načelnik Odjeljenja za koordinaciju rada MUP-a TK Miralem Malkić poručio je da se građani mogu osjećati sigurno u Tuzli, da su policijske strukture u punom kapacitetu i u saradnji sa svim agencijama za provedbu zakona.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo