Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Nađa Arnautović promijenila klub, ali ostaje u Austriji

Nemojte propustiti

U ovoj ekipi nisu krili zadovoljstvo što su u svoje redove doveli talentovanu rukometašicu.

Nakon što je iz Dubice napravila sjajan transfer prošlog ljeta prešavši u ekipu Trofajaha koja se takmičila u elitnom rangu austrijskog rukometa, Nađa Arnautović (20) sjajna mlada rukometašica iz Kozarske Dubice promijenila je klub. Arnautovićeva će u narednoj sezoni takođe igrati u Austriji, ali u ekipi SK Keplinger Traun.

U ovoj ekipi nisu krili zadovoljstvo što su u svoje redove doveli talentovanu rukometašicu.

“Presretni smo što nas je Nađa izabrala unatoč brojnim klubovima. Sa njom ćemo dobiti na kvaliteti, kao i stabilizaciji u defanzivi. U napadačkoj igri ona će preuzeti ulogu da našu ofanzivu učini nepredvidivijom za protivnika”, rekao je trener Zoran Ban.

Inače, Nađa je juniorska reprezentativka BiH. Igra na poziciji pivota, a činila je onu sjajnu generaciju Dubice zajedno sa Jovanom Ilić, Isidorom Kršić, Marijanom Đenadijom i Helenom Ćurić s kojima je od malih pravila sjajne rezultate.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Obrat u slučaju Centrotransovog autobusa? Iz MUP-a KS tvrde da oštećenja na vozilu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja

Iz MUP-a KS danas tvrde kako je nakon uviđaja utvrđeno da oštećenja nisu nastala upotrebom vatrenog oružja. MUP Kantona Sarajevo...

Možda vas zanima i ovo