Nedjelja, 2 travnja, 2023

Najava novih cijena na Jadranu mnoge će iznenaditi: Hoćemo li u Hrvatsku na more?

Nemojte propustiti

Prošlogodišnja poskupljenja hrvatski turisti su progutali bez većih problema i bilo ih je čak 200.000 turista više nego i 2019. godine

Sve upućuje da će ljetovanje na Jadranu, u Hrvatskoj, biti i skupo i nikad skuplje.

Za prosječna poskupljenja smještaja za sada govore od 15 do 20 posto višim cijenama od prošlogodišnjih, ali to samo znači da su neki poskupili pet, a neki i 35 posto.

Apartmanima u kojima je noćenje prošlog ljeta bilo 70 eura (140 KM), ovog ljeta bit će minimalno 80 eura (160 KM), a nerijetko i 90 eura (180 KM) po danu.

Kratko, sedmodnevno ljetovanje u tom slučaju u startu poskupljuje barem 70, a češće 100 do 140 eura (do 280 KM).

Kad je u pitanju odmor na hrvatskom jadranu, hrvatskim građanima ove godine malo što ide na ruku. Cijene rastu brže od plata, a potražnja u Europi je tolika da jadranski domaćini nemaju pretjeranog razloga razmišljati o dubini hrvatskog džepa.

Prošlogodišnja poskupljenja hrvatski turisti su progutali bez većih problema i bilo ih je čak 200.000 turista više nego i 2019. godine, pišu Nezavisne.

Lani su u dizanju cijena prednjačili hoteli, gdje su poskupljenja išla i do 40 posto prema 2021. godini.

Ali, ove godine cijene podjednako i osjetno rastu kako u hotelima tako i u popularnom i finansijski nešto pristupačnijem privatnom smještaju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo