Petak, 18 lipnja, 2021

Najavljene izmjene: Šta će biti s nargilama na području Kantona Sarajevo?

Nemojte propustiti

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić navodi da inicijativu smatra izuzetno korisnom.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman na šestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 26. marta 2019. godine pokrenula je zastupničku inicijativu “za donošenje propisa kojim bi se korištenje nargile stavilo pod kontrolu”, javlja N1.

U odgovoru zastupnici Šahman, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić navodi da inicijativu smatra izuzetno korisnom.

“Imajući u vidu činjenicu da sve veći broj mladih boravi u objektima u kojim se konzumira nargila Ministarstvo za obrazovanje, nauku je mišljenja da Ministarstvo zdravstva u saradnji sa nadležnim institucijama iz oblasti zdravstva treba preduzeti sve bitne korake da se navedena oblast zakonski uredi. Također, smatramo da se kroz sistemski pristup edukaciji učenika mogu ostvariti značajni rezultati u podizanju svijesti o štetnosti upotrebe nargile i drugih opijata”, navela je ministrica Bogunić.

Poručuju da će u tom smislu Ministarstvo dati potrebnu podršku kolegama iz oblasti zdravstva za realizaciju navedene edukacije u svim školama na području Kantona Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo