Petak, 23 travnja, 2021

Najavljuju se još oštrije mjere, moguća zabrana sportskih takmičenja i zatvaranje frizerskih salona

Autor:ATV

Nemojte propustiti

Specijalista infektolog Klinike za infektivne bolesti banjalučkog Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Snežana Ritan izjavila je sinoć da su zdravstveni radnici trenutno u najtežoj situaciji od početka epidemije i da su na izmaku snaga.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković najavio je moguće uvođenje restriktivnijih mjera u ovom bh. entitetu, koje će ići u pravcu “određenog zatvaranja” kako bi se smanjili kontakti među građanima i na taj način spriječilo širenje virusa.

“Riječ je o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih poslovnih subjekata kao što su frizerski saloni, kao i drugih privrednih subjekata koji imaju uslužnu djelatnost sa ograničenim radnim vremenom”, rekao je Zeljković.

On je naveo da zadnji korak predstavlja zatvaranje, te podsjetio da je Institut već predložio određene restriktivnije mjere Štabu na jučerašnjoj sjednici.

Zeljković je rekao da je moguća i zabrana sportskih profesionalnih takmičenja i procesa treninga. Prema njegovim riječima, moguće su i mjere u školstvu.

“Sve će zavisiti od dana do dana, ali je moguće da će se ići na onlajn nastavu u visokoškolskim ustanovama, srednjim i osnovnim školama. Takođe i zatvaranje predškolskih ustanova”, rekao je Zeljković.

On je napomenuo da je prije svega potrebna lična odgovornost.

“Potrebno je pojačati i svakodnevnu kontrolu epidemioloških mjera”, rekao je Zeljković za RTRS.

Ljekari UKC: Najteža situacija do sada

Specijalista infektolog Klinike za infektivne bolesti banjalučkog Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Snežana Ritan izjavila je sinoć da su zdravstveni radnici trenutno u najtežoj situaciji od početka epidemije i da su na izmaku snaga.

Ona je istakla da je Urgenetni centar UKC-a juče imao jedan od najtežih dana od početka epidemije, jer je u kovid ambulanti pregledano 250 kovid pozitivnih pacijenata plus 250 pacijenata koji nisu zaraženi virusom korona.

“Slobodno mogu da kažem da ne pamtim kada je bio broj toliko pregledanih pacijenata i da su naše kolege već na izmaku snaga”, rekla je Ritanova za ATV.

Ona je navela da što su mjere “labavije” to stanovništvo ima veću slobodu, a sve se to osvetilo zdravstvenim radnicima.

“Evo, godinu i više dana prošlo je od prvog dijagnostifikovanog kovid 19 pozitivnog pacijenata, a imamo osjećaj kao da ništa nismo radili, na izmaku smo snaga”, rekla je Ritanova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo