Utorak, 27 srpnja, 2021

Najbolji borci protiv celulita

Nemojte propustiti

Gotovo sve žene imaju ili vjeruju da imaju celulit. U današnjem globalizovanom svijetu, fizička dobrobit i briga o izgledu je visoko cijenjena.

Činjenica da celulit, bore i starenje imaju veliki uticaj na kvalitet života, indirektno pokazuje sve veće interesovanje u istrazi i liječenju ovih kozmetičkih problema, koji su donedavno smatrani beznačajnim. Dermatološka oboljenja i kozmetički problemi značajno utiču na samopoštovanje.

Pacijent s ovakvim kozmetičkim problemom osjeća se postiđeno i izbjegava normalne svakodnevne aktivnosti kao npr. odlazak na bazen ili plažu, bavljenje sportom i slično.

U dijelovima tijela u kojima je cirkulacija najsporija stvaraju se otekline koje na površini kože vidimo kao “narandžinu koru”, a istovremeno nam slabi tonus.

Posljedica je to i gena, prehrane, nezdravog sjedećeg načina života, ali i stresa i psiholoških pritisaka pod kojim većina živi.

Ružan izgled “narandžine kore” nije samo estetski nego i zdravstveni, pa i psihološki problem. Postoje četiri stepana celulita, gdje je IV stepan najbolniji. Celulit može nastati naglo, a uzrok može biti debljanje jer se organizam od nekih materija brani tako da prikuplja i akumulira energiju.

Terapijski cilj je ubrzavanje mikrocirkulacije, metabolizma masti i limfne drenaže, redukcija lipogeneze i aktivacija lipolize u cilju obnavljanja normalne strukture subakutnog tkiva.

U kozmetologiji za liječenje celulita se dosta koriste bršljan (Hedera helix) ruzmarin (rosmarins officinalis) i kofein uz fizičke aktivnosti i pravilnu ishranu.

Mezoterapija kao najbrži način eliminacije celulita, minimizuje pojavu celulita unošenjem aktivnih sastojaka u masno i vezivno tkivo, vitamina, minerala…

Eliminacija celulita kod mlađih osoba radi se ručnom masažom sa specijalnim anticelulit preparatima i pakovanjem tretiranih dijelova tijela u foliju, čijim se uticajem celulit oslobađa putem limfe, odnoseći nagomilane toksine.

Ovo je ujedno klasičan način eliminacije celulita jer se tretmani rade svakodnevno, tokom 10 dana. Uz anticelulit programe treba se pridržavati i previlne ishrane i fizičke aktivnosti.
Savjetuje: Tijana Điko, dipl. kozmetikolog

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo