Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Najbolji rookie NBA lige slomio ruku nakon udarca šakom po zidu

Nemojte propustiti

Prvi pick NBA drafta iz 2011. godine, razigravač Cleveland Cavaliersa Kyrie Irving (20), slomio je desnu ruku prilikom klupskog treninga u subotu u Las Vegasu…
Kyrie Irving

Kyrie Irving
Tačna težina preloma zasad nije poznata, no očekuje se da će najbolji rookie prošle sezone biti operiran već tokom dana, a Cavaliersi su saopćili kako očekuju da bude spreman za početak trening-kampa krajem septembra.

Irving je slomio ruku tako što je krajem treninga, koji se održava u sklopu ljetne lige, opalio šakom po obloženom zidu u dvorani ljutit jednom izgubljenom loptom.

“Malo sam razočaran. Moram biti odgovorniji prema svom zdravlju. Bilo je to ludo i dogodilo se tako brzo”, komentirao je Irving, koji je u premijernoj sezoni ostvario prosjek od 18.5 koševa, 5.4 asistencije i 3.7 skokova po susretu.

Prošle je sezone Irving propustio 14 utakmica zbog povreda, njih deset zbog problema s ramenom, tri zbog potresa mozga i jednu zbog bolesti. Na fakultetu je tokom brucoške godine na Dukeu odigrao samo 11 susreta zbog ozbiljne povrede stopala.

 
 
(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Milanović dobio odbijenicu NATO-a po pitanju BiH

Predsjednik RH Zoran Milanović ponovno je poručio Srbiji u srijedu da pazi što radi i da on samo traži...

Možda vas zanima i ovo