Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Najbolji sportisti iz Republike Srpske dobijaju pasoš Srbije

Nemojte propustiti

Ministarstvo omladine i sporta Srbije definisalo je buduću proceduru izdavanja pasoša za sportiste iz Republike Srpske, čime bi oni dobili mogućnost da postanu reprezentativci Srbije.

pasos-srbijeKako prenosi Tanjug Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske predalo je konzulatu Srbije u Banjoj Luci spisak 10 najboljih sportista koji žele da imaju dvojno državljanstvo, što je moguće na osnovu sporazma o specijalnim vezama između Srbije i Republike Srpske.

“Davanjem državljanstva Srbije vrhunskim sportistima Republike Srpske, naše nacionalne selekcije u svim sportovima dobile bi značajno pojačanje. S obzirom na to da Srbi u RS-u navijaju, prate i vole Srbiju, treba očekivati njihove lavovske nastupe za reprezentaciju Srbije. Najjača snaga sporta je upravo u povezivanju ljudi, a u ovom slučaju to će biti u ulozi učvršćivanja već povezanog naroda”, rekao je Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu.

On je istakao i da bi na ovaj način i faktički bili povezani sportski savezi Srbije i RS-a, ne samo deklarativno već i kroz saradnju, zajedničke pripreme, stručni rad, razmjenu iskustava, manifestacije i da bi se učvrstile veze srpskog naroda sa obje strane Drine.

Zahtjevi sportista iz Republike Srpske obrađeni su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, a predviđeno je da pasoše budućim kandidatima za nacionalni dres uruči premijer Srbije Ivica Dačić polovinom jula, prenosi Tanjug.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vrhunac je turističke sezone u Neumu: “Sve je puno i gužva se ne smanjuje”

Što se tiče utjecaja Pelješkog mosta na neumske turističke rezultate ima i pozitivnih i manje pozitivnih strana. Vrhunac je turističke...

Možda vas zanima i ovo