Srijeda, 26 siječnja, 2022

Najbolji strijelac EURO-a: Torres dobitnik Zlatne kopačke

Nemojte propustiti

Po tri gola dali su i Mario Balotelli (Italija), Cristiano Ronaldo (Portugal), Alan Džagojev (Rusija) i Mario Mandžukić (Hrvatska)

Foto: ArhivŠpanski napadač Fernando Torres, prvi igrač koji se upisao među strijelce u dva uzastopna evropska finala, dobitnik je i Zlatne kopačke za najboljeg strijelca Europskog fudbalskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Iako je Torres među šest igrača koji su na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini zabili po tri gola i među dvojicom koji su imali i po jednu asistenciju pripala mu je Zlatna kopačka jer je igrao najmanje vremena.

Najbliži mu je bio Mario Gomez (Njemačka), koji je također zabio tri gola i imao jednu asistenciju ali u više vremena igre.

Prema pravilima UEFA-e, ako više igrača postigne isti broj pogodaka, gledaju se ostvarene asistencije, a ako su igrači i po tom mjerilu izjednačeni gleda se broj minuta provedenih u igri.

Torres, koji je zabio dva gola u skupini protiv Irske i jedan u finalu protiv Italije igrao je ukupno 189 minuta, a Gomez 282 minute.

Po tri gola dali su i Mario Balotelli (Italija), Cristiano Ronaldo (Portugal), Alan Džagojev (Rusija) i Mario Mandžukić (Hrvatska).

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Visa uvela uslugu savjetovanja u oblasti kriptovaluta

Visa, svjetski lider u digitalnom plaćanju, nedavno je pokrenula uslugu savjetovanja o kriptovalutama u okviru svog sektora Visa Consulting...

Možda vas zanima i ovo