Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Najbolji strijelac EURO-a: Torres dobitnik Zlatne kopačke

Nemojte propustiti

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH

U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su...

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a za Face TV: Nema budućnosti ako je Bosna i Hercegovina podijeljena u entitete, RS mora odgovarati

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, gostovala je sinoć na televiziji FACE te je istakla da su BiH i Balkan bliski...

Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine...

Po tri gola dali su i Mario Balotelli (Italija), Cristiano Ronaldo (Portugal), Alan Džagojev (Rusija) i Mario Mandžukić (Hrvatska)

Foto: ArhivŠpanski napadač Fernando Torres, prvi igrač koji se upisao među strijelce u dva uzastopna evropska finala, dobitnik je i Zlatne kopačke za najboljeg strijelca Europskog fudbalskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Iako je Torres među šest igrača koji su na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini zabili po tri gola i među dvojicom koji su imali i po jednu asistenciju pripala mu je Zlatna kopačka jer je igrao najmanje vremena.

Najbliži mu je bio Mario Gomez (Njemačka), koji je također zabio tri gola i imao jednu asistenciju ali u više vremena igre.

Prema pravilima UEFA-e, ako više igrača postigne isti broj pogodaka, gledaju se ostvarene asistencije, a ako su igrači i po tom mjerilu izjednačeni gleda se broj minuta provedenih u igri.

Torres, koji je zabio dva gola u skupini protiv Irske i jedan u finalu protiv Italije igrao je ukupno 189 minuta, a Gomez 282 minute.

Po tri gola dali su i Mario Balotelli (Italija), Cristiano Ronaldo (Portugal), Alan Džagojev (Rusija) i Mario Mandžukić (Hrvatska).

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

Možda vas zanima i ovo